ANNONS

Mjuk pepparkaka

/

Mjuk pepparkaka 1

MJUK PEPPARKAKA – Ett topprecept!

Baka även en saftig och god SAFFRANSKAKA

Recept

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g rumsvamt smör
  • 1,5 dl lingonsylt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskryddor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk

Gör så här:

  1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Klicka i rumsvarmt smör och lingonsylt. Vispa sakta ihop smeten. Smöret ska vara lite grynigt.
  2. Rör ihop vetemjöl, pepparkakskryddor och bakpulver. Blanda ner i smeten tillsammans med mjölk.
  3. Grädda i smord och bröad avlång sockerkaksform (ca 1,5 liter) Mitt i ugnen 175° i ca 45 min. Kolla med provsticka att kakan är genomgräddad.

Låt den mjuka pepparkakan svalna i formen innan du stjälper upp den.

Mjuk pepparkaka recept 1

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
9

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00