Räkpasta
RÄKPASTA (3-4 port)
Blanda pastasåsen med ca 3 port. kokt spaghetti (använd gärna rester från kylen)
Recept
- 500 g räkor med skal
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk hackad persilja
- 2 msk hackad basilika
- 2 vitlöksklyftor
- Citronpeppar
- Cayennepeppar
- Salt och vitpeppar
- 12 st körsbärstomater
Gör så här
- Skala räkor
- Vispa i en djup stekpanna ihop creme fraiche och grädde. Rör ner persilja, basilika och pressad vitlök. Smaka av citronpeppar (ca 1 tsk) Smaka av med cayennepeppar (ca 1 krm) Salta och peppra efter tycke.
- Lägg i halverade körsbärstomater. Låt småputtra några minuter tills tomaterna mjuknar.
- Blanda ihop såsen med kokt spaghetti och räkor. Tips! Pressa gärna lite citron över maten vid servering.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur och en Lista med pasta och pannkakor
2