ANNONS

Räkpasta

/
Rakpasta 2

RÄKPASTA (3-4 port)

Blanda pastasåsen med ca 3 port. kokt spaghetti (använd gärna rester från kylen)

Recept

  • 500 g räkor med skal
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • Citronpeppar
  • Cayennepeppar
  • Salt och vitpeppar
  • 12 st körsbärstomater

Gör så här

  1. Skala räkor
  2. Vispa i en djup stekpanna ihop creme fraiche och grädde. Rör ner persilja, basilika och pressad vitlök. Smaka av citronpeppar (ca 1 tsk) Smaka av med cayennepeppar (ca 1 krm) Salta och peppra efter tycke.
  3. Lägg i halverade körsbärstomater. Låt småputtra några minuter tills tomaterna mjuknar.
  4. Blanda ihop såsen med kokt spaghetti och räkor. Tips! Pressa gärna lite citron över maten vid servering.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur och en Lista med pasta och pannkakor

Rakor pasta
Rakpasta 1
2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00