ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ugnsbakad lax med kall citronsås

/

UGNSBAKAD LAX MED KALL CITRONSÅS (3 port)

På bilden gjorde jag 4 st laxfiléer och ökade då mängden sås

Gör även en god LAXPASTA MED CITRONSMAK

Lax

  • 3 portionsbitar laxfilé (125 g/st)
  • Citronpeppar
  • Salt och vitpeppar

Citronsås

  • ½ citron
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 1 msk majonäs
  • 2 msk hackad dill
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg laxfiléer i en smord ugnsform. Krydda med citronpeppar, salt och vitpeppar.
  2. Tillaga mitt i ugnen 200° i 12-14 min. Kolla att laxen är klar, använder du termometer ska tjockaste delen vara 52°
  3. Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen (använd gärna ekologisk) Pressa ut citronsaften. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Ställ in i kylen tills servering.

Servering : Kokt potatis (gärna färskpotatis) ugnsbakad lax, gröna ärtor och citronsås 😀

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00