Varm smörgårstårta

VARM SMÖRGÅSTÅRTA (ca 4 port)
Testa även SMÖRDEGSINBAKAD KÖTTFÄRSRULLE
Recept
- 4 st hönökakor (halvmånar)
- 3 paket bacon (140 g/st)
- 100 g färska champinjoner
- 5 dl creme fraiche 34%
- Salt och vitpeppar
- 1 bit purjolök
Topping : Skivad tomat och riven ost
Gör så här
- Klipp bacon i bitar. Skiva champinjoner. Fräs bacon och champinjoner i stekpanna tills fin yta. Häll därefter bort överflödigt stekfett.
- Rör ner creme fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar. Strimla valfri mängd purjolök och blanda ner det.
- Lägg ut två hönökakor på en ugnsplåt, se bild! Fördela ut drygt hälften av blandningen på bröden. Lägg på ett nytt lager med två hönökakor över. Bred på resten av blandningen. Lägg på valfri mängd skivade tomater och riven ost.
- Gratinera mitt i ugnen 175° i ca 15 min. Servera med tex. frisésallad och skivad gurka. Perfekt till fredagsmyset 😀
Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

0