ANNONS

Varm smörgårstårta

/

Varm smorgastarta 2

VARM SMÖRGÅSTÅRTA (ca 4 port)

Testa även SMÖRDEGSINBAKAD KÖTTFÄRSRULLE

Recept

  • 4 st hönökakor (halvmånar)
  • 3 paket bacon (140 g/st)
  • 100 g färska champinjoner
  • 5 dl creme fraiche 34%
  • Salt och vitpeppar
  • 1 bit purjolök

Topping: Skivad tomat och riven ost

Gör så här:

  1. Klipp bacon i bitar. Skiva champinjoner. Fräs bacon och champinjoner i stekpanna tills fin yta. Häll därefter bort överflödigt stekfett.
  2. Rör ner creme fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar. Strimla valfri mängd purjolök och blanda ner det.
  3. Lägg ut två hönökakor på en ugnsplåt, se bild! Fördela ut drygt hälften av blandningen på bröden. Lägg på ett nytt lager med två hönökakor över. Bred på resten av blandningen. Lägg på valfri mängd skivade tomater och riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen 175° i ca 15 min. Servera med tex. frisésallad och skivad gurka. Perfekt till fredagsmyset 😀
0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00