Äppelkladdkaka

Appelkladdkaka
ÄPPELKLADDKAKA

TIPS! Testa även min supergoda KOLAKLADDKAKA

 

Recept

  • 200 g smör
  • 3 äpplen
  • 3 ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 msk vaniljsocker

Topping: Kanel

 

Gör så här:

Smält smör. Skala, kärna ur och riv äpplen (se bild)

Vispa ägg och strösocker fluffigt. Rör ner det smälta smöret, vetemjöl och vaniljsocker i äggsmeten. Blanda sist ner rivet äpple.

Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 175° i ca 35 min. Äppelkladdkakan ska vara krämig i mitten när den är klar, inte som en lös smet. Kolla med provsticka.

Låt svalna. Pudra över kanel. Servera med tex. vaniljvisp

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..