Äppelpaj med knäckigt täcke

Appelpaj 4
ÄPPELPAJ MED KNÄCKIGT TÄCKE – Supergod!!

 

Recept

5 äpplen

2 tsk kanel

100 g smör

2 dl havregryn

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

3 msk vispgrädde

0,5 dl sirap

0,5 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Skala, kärna ur och klyfta äpplen. Strö ut klyftorna i smord pajform. Pudra över kanel.

Värm upp övriga ingredienser på medelvärme i en kastrull. Rör hela tiden tills det börjar bubbla. Drag kastrullen från plattan. Fördela smeten över äppelklyftorna. Ställ in mitt i ugnen 200° i ca 25 min (tills äppelklyftorna mjuknat)

Servera äppelpajen ljummen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

Appelpaj 3

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..