ANNONS

Bullar med russin

/

Bullar russin 2

BULLAR MED RUSSIN (24 st)

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

Recept

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ca 14 dl vetemjöl
  • 2 dl russin

Topping : Ägg och pärlsocker

Gör så här

Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Rör i resten av blandningen, kardemumma, strösocker, ägg och salt.

Arbeta in vetemjöl och russin. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

”När degen vid bearbetning släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom”

Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 24 bullar. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.

Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i 8-10 min. Servera gärna bullarna ljumna till ett glas kall mjölk.

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00