Bullar med russin

Bullar russin 2
BULLAR MED RUSSIN (24 st)

 

Recept

150 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1 msk malen kardemumma

1,5 dl strösocker

1 ägg

1 tsk salt

ca 14 dl vetemjöl

2 dl russin

Topping: Ägg och pärlsocker

 

Gör så här:

Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Rör i resten av blandningen, kardemumma, strösocker, ägg och salt. Arbeta in vetemjöl och russin. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

”När degen vid bearbetning släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom”

Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 24 bullar. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i 8-10 min. Servera gärna bullarna ljumna till ett glas kall mjölk.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..