Bullar med russin

BULLAR MED RUSSIN (24 st)
Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor
Recept
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 msk malen kardemumma
- 1,5 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- ca 14 dl vetemjöl
- 2 dl russin
Topping : Ägg och pärlsocker
Gör så här
Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Rör i resten av blandningen, kardemumma, strösocker, ägg och salt.
Arbeta in vetemjöl och russin. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
”När degen vid bearbetning släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom”
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 24 bullar. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i 8-10min. Servera gärna bullarna ljumna till ett glas kall mjölk.

0