Fantastiska brödet

FANTASTISKA BRÖDET – Receptet ger 20 st knådfria frallor

Baka även FANTASTISKA BRÖDET NR. 2

Recept

  • 5 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 3 tsk salt
  • 1 msk honung
  • ca 14 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm vatten och mjölk till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen, salt, honung och vetemjöl.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 1 timme.
  3. Häll ut degen på ett rikligt mjölat bakbord. Knåda inte! Strö på lite vetemjöl över degen och platta med handen försiktigt ut degen till en rektangel.
  4. Skär i 20 rutor. Använd tex. pizzaskärare. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 12-14 min

Ett underbart bröd som inte behöver knådas

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med frallor

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

4
80

Kladdkaka med kola

KLADDKAKA MED KOLA – Fantastiskt god 😛

Här hittar du fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Kladdkaka

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  • Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ner resten av ingredienserna och det smälta smöret.
  • Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna. Gör kola

**************************************************************

Kola

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Värm strösocker, vispgrädde och sirap i en kastrull. Dela chokladen. Rör ner i blandningen. Låt smälta.
  2. Låt sjuda tills kolan tjocknar (ca 15 min) Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smöret. Häll kolan över kladdkakan.
  3. Låt stelna i kylen i 3 timmar eller längre, gärna under natten. Servera kolakladdkaka med tex. hallon, vispad grädde eller vaniljglass

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

0
33

Bullar med russin

BULLAR MED RUSSIN (24 st)

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

Recept

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ca 14 dl vetemjöl
  • 2 dl russin

Topping : Ägg och pärlsocker

Gör så här

Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Rör i resten av blandningen, kardemumma, strösocker, ägg och salt.

Arbeta in vetemjöl och russin. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

”När degen vid bearbetning släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom”

Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 24 bullar. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.

Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i 8-10min. Servera gärna bullarna ljumna till ett glas kall mjölk.

0
23