Kanelbullekladdkaka

KANELBULLEKLADDKAKA – En lättbakad favorit!

Här hittar du fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 1 nypa salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg

Topping : Pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Drag åt sidan. Låt svalna lite. Rör ner de övriga ingredienserna.
  2. Häll smeten i en pappersklädd smord springform Ø ca 24 cm. Strö över pärlsocker.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° i 12-15 min. Anpassa tiden efter hur kladdig kladdkaka du önskar. Pudra ev. på extra kanel och servera kanelbullekladdkaka med vispad grädde.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

0
29

Saftig sockerkaka med rivet äpple

SOCKERKAKA MED RIVET ÄPPLE OCH KANEL

Här finns fler äppelrecept – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 0,5 msk bakpulver
  • 1 dl filmjölk
  • 1 stort äpple

Fyllning : 2 tsk kanel och 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smält smör och filmjölk.
  3. Skala, kärna ur och riv äpple (det ska bli ca 1 dl rivet äpple) Rör ner äpple i smeten.
  4. Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad avlång form (brödform) Rör ihop fyllningen. Strö ut hälften av fyllningen över smeten. Bred på resten av smeten och toppa med den sista fyllningen.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 30 min. Låt äppelkaka svalna lite i formen. Servera med tex. vispad grädde och hallon 😛

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept

2
25

Raggmunkar

RAGGMUNKAR (4-5 port) Frasiga och goda 😛

Gör även en god FLÄSKPANNKAKA

Recept

  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 kg fast potatis

Gör så här

  1. Vispa i en stor bunke ihop 2 dl mjölk, vetemjöl, salt och ägg. När smeten är slät vispar du ner resten av mjölken.
  2. Skala potatisen. Vispa runt smeten (mjölet kan ha sjunkit till botten medan du skalade potatisen) Riv potatisen grovt rakt ner i smeten. Blanda. Smörstek raggmunkarna gyllenbruna på medelvärme.

”Platta vid stekning till raggmunkarna med en stekspade. Tag ca 1 dl smeten/raggmunk. Stektid ca 2 min/sida. Håll raggmunkarna varma i ugnen på 125°”

Servera med stekt fläsk eller stekt bacon, lingonsylt och rivna morötter.

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

0
31