ANNONS

Kladdkaka med daim – Daimrutor

/

Kladdkaka daim 4
KLADDKAKA MED DAIM – DAIMRUTOR

Recept

100 g mjölkchoklad

100 g mörk choklad

175 g smör

3 ägg

1,5 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

2 dubbeldaim

Gör så här:

Bryt mjölkchoklad och mörk choklad i bitar. Smält ihop med smör i en kastrull på låg värme.

Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner chokladblandningen. Rör ner vetemjöl och vaniljsocker. Hacka daim grovt. Rör ner i smeten.

Grädda i en pappersklädd smord form (ca 30×20 cm) Mitt i ugnen 200° i ca 12 min. Kladdkakan är mycket lös efter gräddning men stelnar i kylen (eller frysen om du vill skynda på)

Skär upp den kylskåpskalla kladdkakan i valfria stora rutor (eller låt gästerna skära själva) Servera med tex. vispad grädde och hallon

Recept daim 1
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00