Kladdkaka med kola

KLADDKAKA MED KOLA – Fantastiskt god 😛

Här hittar du fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Kladdkaka

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  • Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ner resten av ingredienserna och det smälta smöret.
  • Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna. Gör kola

**************************************************************

Kola

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Värm strösocker, vispgrädde och sirap i en kastrull. Dela chokladen. Rör ner i blandningen. Låt smälta.
  2. Låt sjuda tills kolan tjocknar (ca 15 min) Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smöret. Häll kolan över kladdkakan.
  3. Låt stelna i kylen i 3 timmar eller längre, gärna under natten. Servera kolakladdkaka med tex. hallon, vispad grädde eller vaniljglass

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

0
33

Bullar med russin

BULLAR MED RUSSIN (24 st)

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

Recept

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ca 14 dl vetemjöl
  • 2 dl russin

Topping : Ägg och pärlsocker

Gör så här

Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Rör i resten av blandningen, kardemumma, strösocker, ägg och salt.

Arbeta in vetemjöl och russin. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.

”När degen vid bearbetning släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom”

Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 24 bullar. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.

Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i 8-10min. Servera gärna bullarna ljumna till ett glas kall mjölk.

0
23

Varm smörgårstårta

VARM SMÖRGÅSTÅRTA (ca 4 port)

Testa även SMÖRDEGSINBAKAD KÖTTFÄRSRULLE

Recept

  • 4 st hönökakor (halvmånar)
  • 3 paket bacon (140 g/st)
  • 100 g färska champinjoner
  • 5 dl creme fraiche 34%
  • Salt och vitpeppar
  • 1 bit purjolök

Topping : Skivad tomat och riven ost

Gör så här

  1. Klipp bacon i bitar. Skiva champinjoner. Fräs bacon och champinjoner i stekpanna tills fin yta. Häll därefter bort överflödigt stekfett.
  2. Rör ner creme fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar. Strimla valfri mängd purjolök och blanda ner det.
  3. Lägg ut två hönökakor på en ugnsplåt, se bild! Fördela ut drygt hälften av blandningen på bröden. Lägg på ett nytt lager med två hönökakor över. Bred på resten av blandningen. Lägg på valfri mängd skivade tomater och riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen 175° i ca 15 min. Servera med tex. frisésallad och skivad gurka. Perfekt till fredagsmyset 😀

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

0
58