ANNONS

Kladdkaka med polkagrisar

/

Kladdkaka polkagris

KLADDKAKA MED POLKAGRISAR – En favorit till Jul

Klicka på länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Topping: 140 g polkagrisar (en påse) 200 g mjölkchoklad och 3 msk vispgrädde

Gör så här:

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör ner det smälta smöret.
  2. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna i formen.
  3. Krossa polkagris med tex. mortel. Fint eller grovt efter eget tycke.
  4. Bryt mjölkchoklad i bitar. Smält ihop med vispgrädde över vattenbad. Rör ner lite krossad polkagris i den smälta chokladen.
  5. Bred ut chokladen över kladdkakan. Strö på resten av polkagrisarna och tryck till lite så de fastnar.

Låt stelna i kylen. Servera tex. med vispad grädde

Klicka på länken för fler godsaker – kategori SÖTT

Kladdkaka 17

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00