Kladdkaka med polkagrisar

Kladdkaka polkagris
KLADDKAKA MED POLKAGRISAR – Perfekt till Jul

TIPS! Testa även mitt topprecept på MJUK PEPPARKAKA

 

Recept

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Topping: 140 g polkagrisar (en påse) 200 g mjölkchoklad och 3 msk vispgrädde

 

Gör så här:

Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör ner det smälta smöret. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna i formen.

Krossa polkagris med tex. mortel. Fint eller grovt efter eget tycke.

Bryt mjölkchoklad i bitar. Smält ihop med vispgrädde över vattenbad. Rör ner lite krossad polkagris i den smälta chokladen. Bred ut över kladdkakan. Strö på resten av polkagrisarna och tryck till lite så de fastnar.

Låt stelna i kylen. Servera tex. med vispad grädde

Kladdkaka 17
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..