Köttfärsfyllda skinkrullader
KÖTTFÄRSFYLLDA SKINKRULLADER (8 rullader)
Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs
Rullader
- 0,5 dl havregryn
- 1 ägg
- 0,5 dl vispgrädde
- 2 krm vitpeppar
- 1 tsk salt
- 2 msk mixad gul lök
- 2 msk potatismjöl
- 600 g köttfärs
- 8 skivor rökt skinka
Sås : 2 dl creme fraiche, 2,5 dl vispgrädde, 0,5 dl chilisås, 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar
Gör så här
Börja med att göra rullader
- Rör ihop allt utom blandfärs och skinka. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan ihop med köttfärsen.
- Fördela ut färsen på skinkskivorna. Rulla ihop. Se bild!
- Lägg rulladerna i en ugnsform. Rör ihop såsen. Häll såsen över skinkrulladerna.
- Tillaga mitt i ugnen 200° i 20 min. Höj sedan till 225° och tillaga tills rulladerna är helt färdiga och har fin färg (ca 10 min) Servera med tex. jasminris eller pressad potatis och sallad
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs