Köttfärsfyllda skinkrullader

KÖTTFÄRSFYLLDA SKINKRULLADER (8 rullader)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Rullader

  • 0,5 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk mixad gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • 600 g köttfärs
  • 8 skivor rökt skinka

Sås : 2 dl creme fraiche, 2,5 dl vispgrädde, 0,5 dl chilisås, 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar

Gör så här

Börja med att göra rullader

  1. Rör ihop allt utom blandfärs och skinka. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan ihop med köttfärsen.
  2. Fördela ut färsen på skinkskivorna. Rulla ihop. Se bild!
  3. Lägg rulladerna i en ugnsform. Rör ihop såsen. Häll såsen över skinkrulladerna.
  4. Tillaga mitt i ugnen 200° i 20 minHöj sedan till 225° och tillaga tills rulladerna är helt färdiga och har fin färg (ca 10 min) Servera med tex. jasminris eller pressad potatis och sallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
38

Pannkaksmuffins

PANNKAKSMUFFINS (12 st)

Testa även min goda UGNSPANNKAKA

Recept

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 äggula + 1 äggvita

Topping : Florsocker

Gör så här

  1. Börja med att noga smörja 12 fördjupningar i en muffinsplåt.
  2. Rör ihop vetemjöl, salt och vaniljsocker. Vispa för hand ner mjölken (lite i taget) Vispa ner de tre äggen och den extra äggulan.
  3. Elvispa upp äggvitan till ett vitt fast skum. Rör försiktigt ner skummet i smeten. Fördela smeten i den smorda muffinsplåten.
  4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min. Låt muffinsen svalna lite. Lyft sedan ur dem med en sked. Pudra på florsocker. Servera med tex. vispad grädde och sylt.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

0
29

Kladdkaka med daim – Daimrutor

KLADDKAKA MED DAIM – DAIMRUTOR

Här hittar du fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad
  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dubbeldaim

Gör så här

  1. Bryt mjölkchoklad och mörk choklad i bitar. Smält ihop med smör i en kastrull på låg värme.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner chokladblandningen. Rör ner vetemjöl och vaniljsocker. Hacka daim grovt. Rör ner i smeten.
  3. Grädda i en pappersklädd smord form (ca 30×20 cm) Mitt i ugnen 200° i ca 12 min. Kladdkakan är mycket lös efter gräddning men stelnar i kylen (eller frysen om du vill skynda på)

Skär upp den kylskåpskalla kladdkakan i valfria stora rutor (eller låt gästerna skära själva) Servera med tex. vispad grädde och hallon

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor

0
24