Pannkaksmuffins
PANNKAKSMUFFINS (12 st)
Testa även min goda UGNSPANNKAKA
Recept
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 0,5 msk vaniljsocker
- 5 dl mjölk
- 3 ägg
- 1 äggula + 1 äggvita
Topping : Florsocker
Gör så här
- Börja med att noga smörja 12 fördjupningar i en muffinsplåt.
- Rör ihop vetemjöl, salt och vaniljsocker. Vispa för hand ner mjölken (lite i taget) Vispa ner de tre äggen och den extra äggulan.
- Elvispa upp äggvitan till ett vitt fast skum. Rör försiktigt ner skummet i smeten. Fördela smeten i den smorda muffinsplåten.
- Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min. Låt muffinsen svalna lite. Lyft sedan ur dem med en sked. Pudra på florsocker. Servera med tex. vispad grädde och sylt.
Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor
0