ANNONS

Pannkaksmuffins

/

Pannkaksmuffins

PANNKAKSMUFFINS (12 st)

Testa även min goda UGNSPANNKAKA

Recept

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 äggula + 1 äggvita

Topping: Florsocker

Gör så här

  1. Börja med att noga smörja 12 fördjupningar i en muffinsplåt.
  2. Rör ihop vetemjöl, salt och vaniljsocker. Vispa för hand ner mjölken (lite i taget) Vispa ner de tre äggen och den extra äggulan.
  3. Elvispa upp äggvitan till ett vitt fast skum. Rör försiktigt ner skummet i smeten. Fördela smeten i den smorda muffinsplåten.
  4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min. Låt muffinsen svalna lite. Lyft sedan ur dem med en sked. Pudra på florsocker. Servera med tex. vispad grädde och sylt.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00