Raggmunkar
RAGGMUNKAR (4-5 port) Frasiga och goda 😛
Recept
- 4 dl mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 1 kg fast potatis
Gör så här
- Vispa i en stor bunke ihop 2 dl mjölk, vetemjöl, salt och ägg. När smeten är slät vispar du ner resten av mjölken.
- Skala potatisen. Vispa runt smeten (mjölet kan ha sjunkit till botten medan du skalade potatisen) Riv potatisen grovt rakt ner i smeten. Blanda. Smörstek raggmunkarna gyllenbruna på medelvärme.
”Platta vid stekning till raggmunkarna med en stekspade. Tag ca 1 dl smeten/raggmunk. Stektid ca 2 min/sida. Håll raggmunkarna varma i ugnen på 125°”
Servera med stekt fläsk eller stekt bacon, lingonsylt och rivna morötter.
Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker