ANNONS

Raggmunkar

/

Raggmunkar 1
RAGGMUNKAR (4-5 port) Frasiga och goda!

Recept

4 dl mjölk

2 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 ägg

1 kg fast potatis

Gör så här:

Vispa i en stor bunke ihop 2 dl mjölk, vetemjöl, salt och ägg. När smeten är slät vispar du ner resten av mjölken.

Skala potatisen. Vispa runt smeten (mjölet kan ha sjunkit till botten medan du skalade potatisen) Riv potatisen grovt rakt ner i smeten. Blanda. Smörstek raggmunkarna gyllenbruna på medelvärme.

”Platta vid stekning till raggmunkarna med en stekspade. Tag ca 1 dl smeten/raggmunk. Stektid ca 2 min/sida. Håll raggmunkarna varma i ugnen på 125°”

Servera med stekt fläsk eller stekt bacon, lingonsylt och rivna morötter.

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00