Raggmunkar

Raggmunkar 1
RAGGMUNKAR (4-5 port) Frasiga och goda!

 

Recept

4 dl mjölk

2 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 ägg

1 kg fast potatis

 

Gör så här:

Vispa i en stor bunke ihop 2 dl mjölk, vetemjöl, salt och ägg. När smeten är slät vispar du ner resten av mjölken.

Skala potatisen. Vispa runt smeten (mjölet kan ha sjunkit till botten medan du skalade potatisen) Riv potatisen grovt rakt ner i smeten. Blanda. Smörstek raggmunkarna gyllenbruna på medelvärme.

”Platta vid stekning till raggmunkarna med en stekspade. Tag ca 1 dl smeten/raggmunk. Stektid ca 2 min/sida. Håll raggmunkarna varma i ugnen på 125°”

Servera med stekt fläsk eller stekt bacon, lingonsylt och rivna morötter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..