ANNONS

Sirapsrutor

/
Sirapsrutor 1

SIRAPSRUTOR (ca 40 st)

Baka även LÅNGPANNEBRÖD MED KRUSKAKLI

Recept

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 100 g rumsvarmt smör (delat i bitar)
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 13-14 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm mjölk till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av mjölken. Arbeta in resten av mjölken och övriga ingredienser. Arbeta degen i 5 min.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 45 min.
  3. Dela degen i två delar. Kavla ut de båda degbitarna på två smorda ugnsplåtar. Kavla tills degen täcker hela plåten.
  4. Skär ut rutor med tex. en pizzaskärare. Se bild. Nagga. Grädda mitt i ugnen 225° i 8-10 min.

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor och en Lista med övriga bröd

Och en Lista med frallor

Langpannebrod 1
Brod langpanna 2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00