Sirapsrutor
SIRAPSRUTOR (ca 40 st)
Baka även LÅNGPANNEBRÖD MED KRUSKAKLI
Recept
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 100 g rumsvarmt smör (delat i bitar)
- 3 msk ljus sirap
- 1 tsk salt
- 13-14 dl vetemjöl
Gör så här
- Värm mjölk till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av mjölken. Arbeta in resten av mjölken och övriga ingredienser. Arbeta degen i 5 min.
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 45 min.
- Dela degen i två delar. Kavla ut de båda degbitarna på två smorda ugnsplåtar. Kavla tills degen täcker hela plåten.
- Skär ut rutor med tex. en pizzaskärare. Se bild. Nagga. Grädda mitt i ugnen 225° i 8-10 min.
Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor och en Lista med övriga bröd
Och en Lista med frallor
0