ANNONS

Tekakor med dinkel

/
Recept dinkel tekakor 2

TEKAKOR MED DINKEL (18 st)

Baka även goda TEKAKOR MED MOROT

Recept

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 3 msk honung
  • 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 12-13 dl siktat dinkelmjöl

Gör så här

  1. Värm mjölk till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av mjölken.
  2. Tillsätt resten av mjölken, honung, äggula och salt. Arbeta in tärnat smör och siktat dinkelmjöl. Arbeta degen med maskin i 5 min.
  3. Låt jäsa i bunken under bakduk i 45 min. Knåda sedan degen lätt på mjölat bakbord.
  4. Arbeta ut 18 st tekakor. Nagga. (Tips! Dela degen i 3 delar och sedan varje del i 6 bitar = 18 st. Rulla ut till bullar och platta till så bullarna formas till tekakor)
  5. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  6. Grädda i ugnen, strax under mitten250° i ca 8 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

baka-bröd-hemma

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00