Tekakor med dinkel

TEKAKOR MED DINKEL (18 st)
Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept
Recept
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 3 msk honung
- 1 äggula
- 1 tsk salt
- 200 g rumsvarmt smör
- 12-13 dl siktat dinkelmjöl
Gör så här
- Värm mjölk till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av mjölken.
- Tillsätt resten av mjölken, honung, äggula och salt. Arbeta in tärnat smör och siktat dinkelmjöl. Arbeta degen med maskin i 5 min.
- Låt jäsa i bunken under bakduk i 45 min. Knåda sedan degen lätt på mjölat bakbord.
- Arbeta ut 18 st tekakor. Nagga. (Tips! Dela degen i 3 delar och sedan varje del i 6 bitar = 18 st. Rulla ut till bullar och platta till så bullarna formas till tekakor)
- Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
- Grädda i ugnen, strax under mitten250° i ca 8 min.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

0