Tekakor med dinkel

Recept dinkel tekakor 2
Tekakor med dinkel (18 st) Receptet ingår i EDITHS BÄSTA

 

Recept

5 dl mjölk

50 g jäst

3 msk honung

1 äggula

1 tsk salt

200 g rumsvarmt smör

12-13 dl siktat dinkelmjöl

 

Gör så här:

Värm mjölk till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, honung, äggula och salt. Arbeta in tärnat smör och siktat dinkelmjöl. Arbeta degen med maskin i 5 min. Låt jäsa i bunken under bakduk i 45 min.

Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 18 st tekakor. Nagga.

”Tips! Dela degen i 3 delar och sedan varje del i 6 bitar = 18 st. Rulla ut till bullar och platta till så bullarna formas till tekakor”

Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Grädda i ugnen, strax under mitten 250° i ca 8 min.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..