Wienernougat

Wienernougat 3
WIENERNOUGAT

Det går bra att ta både mer eller mindre rostad mandel. Mängd efter tycke.

 

Recept

100 g rostad flagad mandel

100 g mörk choklad

100 g mjölkchoklad

250 g nougat

 

Gör så här:

Köp färdigrostad mandel eller rosta hastigt på hög värme i torr stekpanna. Bryt mörk choklad, mjölkchoklad och nougat i bitar. Smält ihop över vattenbad. Rör ner mandelflarn.

Häll ut smeten i en pappersklädd liten form (använd tex. en brödform 10×25 cm) Det går även bra att klä formen med plastfolie.

Låt stelna i kylen. Ställ sedan i rumstemperatur i 5 minuter och skär i valfria stora bitar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..