Saftiga saffransbullar
SAFFRANSBULLAR MED MANDELMASSA (24 st)
Följ länken för fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT
Saffransdeg
- 2 påsar saffran (totalt 1 g)
- 125 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1,5 dl strösocker
- 1 krm salt
- ca 14 dl vetemjöl
Fyllning
- 1 dl strösocker
- 200 g rumsvarmt smör
- 150 g mandelmassa
- 1 msk vaniljsocker
- Russin (valfritt)
Topping : Ägg och pärlsocker
Gör så här
- Kavla med en kavel på saffranspåsarna. Det lyfter fram saffranssmaken.
- Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Tillsätt resten av blandningen och de övriga ingredienserna till saffransdegen.
- Arbeta i maskin i 5 min. Låt
- degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
.
Gör fyllning och baka klart
- Elvispa ihop alla ingredienser till fyllningen (utom russin)
- Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar. Kavla ut två rektanglar 40×25 cm. Bred på fyllningen. Strö på valfri mängd russin. Rulla ihop.
- Skär varje degrulle i 12 bitar. Lägg dem i stora muffinsformar (gärna placerade i muffinsplåt)
- Låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i 8-10 min.
”Tips! Lägg ev. ett bakplåtspapper över bullarna i slutet av gräddningen så att de ej får för mycket färg”
Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor
Varje länk leder vidare till flera olika recept
0