Saftiga saffransbullar

Saffransbullar 2
SAFFRANSBULLAR MED MANDELMASSA (24 st)

 

Saffransdeg

2 påsar saffran (totalt 1 g)

125 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1,5 dl strösocker

1 krm salt

ca 14 dl vetemjöl

Fyllning

1 dl strösocker

200 g rumsvarmt smör

150 g mandelmassa

1 msk vaniljsocker

Russin (valfritt)

Topping: Ägg och pärlsocker

 

Gör så här:

Kavla med en vanlig kavel på utsidan av saffranspåsarna. Det lyfter fram saffranssmaken.

Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Tillsätt resten av blandningen och de övriga ingredienserna till saffransdegen. Arbeta i maskin i 5 min. Låt sedan degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.

Gör fyllningen: Elvispa ihop alla ingredienser till fyllningen (utom russin)

Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar. Kavla ut två rektanglar 40×25 cm. Bred på fyllningen. Strö på valfri mängd russin. Rulla ihop.

Skär varje degrulle i 12 bitar. Lägg dem i stora muffinsformar (gärna placerade i muffinsplåt) Låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i 8-10 min. 

”Tips! Lägg ev. ett bakplåtspapper över bullarna i slutet av gräddningen så att de ej får för mycket färg”

Saffransbullarna 3

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..