ANNONS

Saftiga saffransbullar

/

Saffransbullar 2

SAFFRANSBULLAR MED MANDELMASSA (24 st)

Baka även min populära MJUKA PEPPARKAKA

Saffransdeg

  • 2 påsar saffran (totalt 1 g)
  • 125 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • ca 14 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1 dl strösocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 150 g mandelmassa
  • 1 msk vaniljsocker
  • Russin (valfritt)

Topping: Ägg och pärlsocker

Gör så här:

  1. Kavla med en kavel på saffranspåsarna. Det lyfter fram saffranssmaken.
  2. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Tillsätt resten av blandningen och de övriga ingredienserna till saffransdegen.
  3. Arbeta i maskin i 5 min. Låt
  4. degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.

.

Gör fyllning och baka klart

  1. Elvispa ihop alla ingredienser till fyllningen (utom russin)
  2. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar. Kavla ut två rektanglar 40×25 cm. Bred på fyllningen. Strö på valfri mängd russin. Rulla ihop.
  3. Skär varje degrulle i 12 bitar. Lägg dem i stora muffinsformar (gärna placerade i muffinsplåt)
  4. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i 8-10 min. 

”Tips! Lägg ev. ett bakplåtspapper över bullarna i slutet av gräddningen så att de ej får för mycket färg”

Saffransbullarna 3

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00