Drömrulltårta med apelsin

drömrulltårta (2)
DRÖMRULLTÅRTA MED APELSIN (ca 15 skivor)

 

Chokladbotten

3 ägg

1,5 dl strösocker

1 dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

Fyllning: Apelsin, 125 g rumsvarmt smör, 1,5 dl florsocker och 1 äggula

 

Gör så här:

Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop de övriga ingredienserna till chokladbotten. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Häll ut smeten i pappersklädd djup ugnsplåt. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 7 min. 

Stjälp upp den gräddade chokladbotten på ett sockrat bakplåtspapper. Drag försiktigt bort det pappret som chokladbotten gräddats på. Låt svalna. Gör fyllningen.

Tvätta och finriv det yttersta skalet på en halv apelsin. Pressa ut ca 2,5 msk apelsinsaft. Vispa ihop apelsinskal och apelsinsaft med de övriga ingredienserna.

Bred ut blandningen över chokladbotten. Rulla ihop på valfritt håll. Ställ in i kylen. Skär upp rulltårtan när den är kall.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..