ANNONS

Kladdkaka med banangrädde och daim

/

kladdkaka (18)
KLADDKAKA MED BANANGRÄDDE OCH DAIM

Det är Tilde som håller i kladdkakan på bilden ♥

Recept

125 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

5 msk kakao

Topping: 3 dl vispgrädde, 2 bananer och 1 dubbeldaim

Gör så här:

Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret.

Grädda kladdkakan i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt svalna och bli kylskåpskall (förbered gärna dagen innan servering)

Vispa grädden och blanda ner skivad banan. Bred ut över kladdkakan. Toppa med hackad daim 😀

0
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00