Persikopaj
Sött
,Smidigt och snabbt gick det när vi hjälptes åt. Tärna persika är ju helt ärligt inte särskilt kul så det var skönt att ha en hjälpsamt dotter med sig i köket.
När man gör persikopaj så är det bra att välja persikor som har mognat ett tag eftersom man då får fram mer smak. Som lite extra smaksättning i pajen har jag tillsatt kanel och rivet citronskal.
PERSIKOPAJ – En mycket god paj med persika 😀
Följ länken för fler söta pajer – 26 söta pajer
Deg
- 1 citron (skalet)
- 6 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 200 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk mjölk
Fyllning: 1 kg persika, 1 msk strösocker, 1 tsk kanel och cironskal
Gör så här
- Deg : Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen. OBS! Spara hälften av skalet till fyllningen.
- Kör ihop alla ingredienserna till degen i en matberedare. Tryck ut halva degen i en smord pappersklädd ugnsform ca 30×20 cm. Lägg resten av degen i kylen när du gör fyllningen.
- Fyllning : Kärna ur och tärna persika. Häll tärningarna i formen över degen. Strö på strösocker, kanel och citronskal (citronskalet som du sparade när du gjorde degen) Blanda försiktigt.
- Tag ut degen ur kylen och klicka ut degbitar över persikan. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 40 min.
Låt persikopajen svalna. Pudra ev. på florsocker. Servera med tex. vaniljvisp
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor
Varje länk leder vidare till flera olika recept