Persikopaj

Hej vänner ♥ På bilden ser ni en persikopaj som jag och Fanny gjort. Fanny kärnade ur och tärnade persikor och jag körde ihop smeten i matberedaren. Smidigt och snabbt gick det när vi hjälptes åt. Tärna persika är ju helt ärligt inte särskilt kul så det var skönt att ha en hjälpsamt dotter med sig i köket.
När man gör persikopaj så är det bra att välja persikor som har mognat ett tag eftersom man då får fram mer smak. Som lite extra smaksättning i pajen har jag tillsatt kanel och rivet citronskal.

PERSIKOPAJ – En mycket god paj med persika 😀
Följ länken för fler söta pajer –26 söta pajer
Deg
- 1 citron (skalet)
- 6 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 200 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk mjölk
Fyllning: 1 kg persika, 1 msk strösocker, 1 tsk kanel och cironskal
Gör så här
- Deg : Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen. OBS! Spara hälften av skalet till fyllningen.
- Kör ihop alla ingredienserna till degen i en matberedare. Tryck ut halva degen i en smord pappersklädd ugnsform ca 30×20 cm. Lägg resten av degen i kylen när du gör fyllningen.
- Fyllning :Kärna ur och tärna persika. Häll tärningarna i formen över degen. Strö på strösocker, kanel och citronskal (citronskalet som du sparade när du gjorde degen) Blanda försiktigt.
- Tag ut degen ur kylen och klicka ut degbitar över persikan.
- Grädda mitt i ugnen 200° i ca 40 min. Låt persikopajen svalna. Pudra ev. på florsocker. Servera med tex. vaniljvisp
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

0