Pizzabullar med bacon
PIZZABULLAR MED BACON OCH CHAMPINJONER (20 st)
Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept
Pizzadeg
- 2,5 dl vatten
- 25 g jäst
- 0,5 dl olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- ca 7 dl vetemjöl
Gör så här
- Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite vatten. Arbeta in resten av vattnet och de övriga ingredienserna.
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min. Gör tomatsåsen
****************************************************************
Tomatsås och fyllning
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad oregano
- 1 krm salt
- 1 msk olivolja
- 1 nypa strösocker
Fyllning : 2-3 dl champinjoner, 1 paket bacon (140 g) och 2 dl riven ost.
Topping : Ägg och riven ost
Gör så här
- Pressa vitlöksklyftan. Koka ihop alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull. Koka 1-2 min. Mixa sedan tomatsåsen slät.
- Klipp bacon i bitar. Stek i het stekpanna några minuter. Tag bort bacon från stekpannan och häll bort överflödigt stekfett. Skiva och fräs champinjoner (konserverade eller färska)
- Kavla ut degen till en ca 0,5 cm tjock rektangel. Bred på tomatsås. Strö på bacon, champinjoner och riven ost. Rulla ihop. Skär i 20 st skivor. Låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.
- Pensla pizzabullarna med uppvispat ägg. Toppa med valfri mängd riven ost. Grädda mitt i ugnen 225° i 8-10 min
Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd