Pizzabullar med bacon

PIZZABULLAR MED BACON OCH CHAMPINJONER (20 st)

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

Pizzadeg

  • 2,5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • ca 7 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite vatten. Arbeta in resten av vattnet och de övriga ingredienserna.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min. Gör tomatsåsen

****************************************************************

Tomatsås och fyllning

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 krm salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa strösocker

Fyllning : 2-3 dl champinjoner, 1 paket bacon (140 g) och 2 dl riven ost.

Topping : Ägg och riven ost

Gör så här

  1. Pressa vitlöksklyftan. Koka ihop alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull. Koka 1-2 min. Mixa sedan tomatsåsen slät.
  2. Klipp bacon i bitar. Stek i het stekpanna några minuter. Tag bort bacon från stekpannan och häll bort överflödigt stekfett. Skiva och fräs champinjoner (konserverade eller färska)
  3. Kavla ut degen till en ca 0,5 cm tjock rektangel. Bred på tomatsås. Strö på bacon, champinjoner och riven ost. Rulla ihop. Skär i 20 st skivor. Låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.
  4. Pensla pizzabullarna med uppvispat ägg. Toppa med valfri mängd riven ost. Grädda mitt i ugnen 225° i 8-10 min

Hitta utan bilder – Lista med fyllda och smaksatta bröd

2
46

Kladdkaka med banangrädde och daim

KLADDKAKA MED BANANGRÄDDE OCH DAIM

Här finns fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Topping : 3 dl vispgrädde, 2 bananer och 1 dubbeldaim

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret.
  2. Grädda kladdkakan i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min.

Låt kladdkakan svalna och bli kylskåpskall (förbered gärna dagen innan servering) Vispa grädde och blanda ner skivad banan. Bred ut över kladdkakan. Toppa med hackad daim 😛

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

0
33

Persikopaj

Hej vänner ♥ På bilden ser ni en persikopaj som jag och Fanny gjort. Fanny kärnade ur och tärnade persikor och jag körde ihop smeten i matberedaren. Smidigt och snabbt gick det när vi hjälptes åt. Tärna persika är ju helt ärligt inte särskilt kul så det var skönt att ha en hjälpsamt dotter med sig i köket.

När man gör persikopaj så är det bra att välja persikor som har mognat ett tag eftersom man då får fram mer smak. Som lite extra smaksättning i pajen har jag tillsatt kanel och rivet citronskal.

PERSIKOPAJ – En mycket god paj med persika 😀

Följ länken för fler söta pajer –26 söta pajer

Deg

  • 1 citron (skalet)
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk mjölk

Fyllning: 1 kg persika, 1 msk strösocker, 1 tsk kanel och cironskal

Gör så här

  1. Deg : Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen. OBS! Spara hälften av skalet till fyllningen.
  2. Kör ihop alla ingredienserna till degen i en matberedare. Tryck ut halva degen i en smord pappersklädd ugnsform ca 30×20 cm. Lägg resten av degen i kylen när du gör fyllningen.
  3. Fyllning :Kärna ur och tärna persika. Häll tärningarna i formen över degen. Strö på strösocker, kanel och citronskal (citronskalet som du sparade när du gjorde degen) Blanda försiktigt.
  4. Tag ut degen ur kylen och klicka ut degbitar över persikan.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 40 min. Låt persikopajen svalna. Pudra ev. på florsocker. Servera med tex. vaniljvisp

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

0
34