Pizzabullar med bacon

pizzabullar (3)
PIZZABULLAR MED BACON OCH CHAMPINJONER (20 st)

 

Pizzadeg

2,5 dl vatten

25 g jäst

0,5 dl olivolja

1 tsk salt

1 tsk strösocker

ca 7 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite vatten. Arbeta in resten av vattnet och de övriga ingredienserna. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min. Gör tomatsåsen!

***********************************************************

Tomatsås och fyllning

1 vitlöksklyfta

1 dl krossade tomater

1 msk tomatpuré

2 tsk torkad oregano

1 krm salt

1 msk olivolja

1 nypa strösocker

Fyllning: 2-3 dl champinjoner, 1 paket bacon (140 g) och 2 dl riven ost.

Topping: Ägg och riven ost

 

Gör så här:

Pressa vitlöksklyftan. Koka ihop alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull. Koka 1-2 min. Mixa sedan tomatsåsen slät.

Klipp bacon i bitar. Stek i het stekpanna några minuter. Tag bort bacon från stekpannan och häll bort överflödigt stekfett. Skiva och fräs champinjoner (konserverade eller färska)

Kavla ut degen till en ca 0,5 cm tjock rektangel. Bred på tomatsås. Strö på bacon, champinjoner och riven ost. Rulla ihop. Skär i 20 st skivor. Låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.

Pensla pizzabullarna med uppvispat ägg och toppa med valfri mängd riven ost. Grädda mitt i ugnen 225° i 8-10 min

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..