Pizzabullar med bacon

pizzabullar (3)

PIZZABULLAR MED BACON OCH CHAMPINJONER (20 st)

Testa även min varma smörgåstårta

 

Pizzadeg

  • 2,5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • ca 7 dl vetemjöl

 

Gör så här:

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite vatten. Arbeta in resten av vattnet och de övriga ingredienserna.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min. Gör tomatsåsen

****************************************************************

Tomatsås och fyllning

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 krm salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa strösocker

Fyllning: 2-3 dl champinjoner, 1 paket bacon (140 g) och 2 dl riven ost.

Topping: Ägg och riven ost

 

Gör så här:

  1. Pressa vitlöksklyftan. Koka ihop alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull. Koka 1-2 min. Mixa sedan tomatsåsen slät.
  2. Klipp bacon i bitar. Stek i het stekpanna några minuter. Tag bort bacon från stekpannan och häll bort överflödigt stekfett. Skiva och fräs champinjoner (konserverade eller färska)
  3. Kavla ut degen till en ca 0,5 cm tjock rektangel. Bred på tomatsås. Strö på bacon, champinjoner och riven ost. Rulla ihop. Skär i 20 st skivor. Låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.
  4. Pensla pizzabullarna med uppvispat ägg. Toppa med valfri mängd riven ost. Grädda mitt i ugnen 225° i 8-10 min

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..