Kalljäst bröd i långpanna

KALLJÄST BRÖD I LÅNGPANNA (ca 20 st)
Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept
Recept
- 50 g smör
- 50 g jäst
- 6 dl kall mjölk
- 3 dl havregryn
- 2 msk strösocker
- 2 tsk salt
- 2 dl grahamsmjöl
- ca 10 dl vetemjöl
Gör så här
På kvällen : Smält smör. Låt svalna. Lös upp jästen i lite mjölk. Rör ner resten av mjölken och havregryn. Låt svälla i 10 min.
Rör ner det avsvalnade smöret, strösocker och salt. Arbeta in grahamsmjöl och vetemjöl. Plasta bunken. Ställ in i kylen under natten.
På morgonen : Tryck med mjölad hand ut degen på en ugnsplåt. Låt stå i rumstemperatur i ca 20 min (låt under tiden ugnen bli varm) Skär degen i ca 20 rutor.
Grädda mitt i ugnen 225° i ca 20 min. Låt svalna under bakduk.
Hitta utan bilder – Lista med bakpulverbröd och kalljäst

0