ANNONS

Kalljäst bröd i långpanna

/

kalljäst bröd (2)

KALLJÄST BRÖD I LÅNGPANNA (ca 20 st)

Baka även KALLJÄSTA OSTFRALLOR

Recept

  • 50 g smör
  • 50 g jäst
  • 6 dl kall mjölk
  • 3 dl havregryn
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ca 10 dl vetemjöl

Gör så här:

På kvällen: Smält smör. Låt svalna. Lös upp jästen i lite mjölk. Rör ner resten av mjölken och havregryn. Låt svälla i 10 min.

Rör ner det avsvalnade smöret, strösocker och salt. Arbeta in grahamsmjöl och vetemjöl. Plasta bunken. Ställ in i kylen under natten.

På morgonen: Tryck med mjölad hand ut degen på en ugnsplåt. Låt stå i rumstemperatur i ca 20 min (låt under tiden ugnen bli varm) Skär degen i ca 20 rutor.

Grädda mitt i ugnen 225° i ca 20 min. Låt svalna under bakduk.

0
10

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00