Lasagne

lasagne (4)
LASAGNE (ca 6 port) – Perfekt till matlådor 😀

Till min lasagne använder jag 18 st lasagneplattor

 

Köttfärs

700 g köttfärs

2 vitlöksklyftor

2 burkar krossade tomater (500 g/st)

0,5 dl tomatpuré

2 grönsaksbuljongtärningar

1 msk fryst basilika

1 tsk torkad timjan

Salt och vitpeppar

1 tsk cayennepeppar

 

Gör så här:

Fräs köttfärsen smulig i en klick smör. Använd en stor stekpanna. Pressa ner vitlök. Rör ner de övriga ingredienserna. Låt köttfärsen småputtra under lock i 30 min.

”Salta och peppra köttfärsen efter eget tycke. Rör runt och kolla så att buljongtärningarna smält ordentligt”

***************************************************************

Ostsås

5+5 dl mjölk

3 dl vispgrädde

150 g smör

1 dl vetemjöl

200 g riven ost (gärna lagrad)

Salt och vitpeppar

Muskotnöt

 

Gör så här:

Hetta i en stor kastrull upp 5 dl mjölk och vispgrädde under omrörning. Lägg i smöret och låt det smälta.

Vispa i en bunken ihop 5 dl mjölk och vetemjöl tills klumpfritt. Häll sakta ner blandningen i den heta gräddmjölken. Koka upp under omrörning. Sänk sedan värmen och låt sjuda i 5 min.

Smaka av med salt, vitpeppar och riven muskotnöt. Blanda i osten. Rör tills den smält. Låt inte ostsåsen bli för varm när du lagt i osten, då kan den bli grynig.

Bred ut lite ostsås i botten på en ugnsform ca 20×30 cm. Täck med lasagneplattor. Bred på köttfärs. Bred på ostsås och sedan ett nytt lager lasagneplattor.

Varva på det sättet tills lasagneplattorna är slut. Avsluta med köttfärs och ostsås. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 30 min.

Låt vila lite innan servering. Servera med tex. vitkålssallad

matlåda (1)

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..