Kalljästa ostfrallor

kalljästa ostfrallor

KALLJÄSTA OSTFRALLOR (9 st)

Testa även att baka mitt RUNDA OSTBRÖD

 

Recept

 • 25 g jäst
 • 3 dl kallt vatten
 • 1 msk matolja
 • 1 tsk salt
 • 7 dl vetemjöl
 • 2 dl riven ost

Topping: Riven ost

 

Gör så här:

På kvällen: Lös upp jästen med kallt vatten. Arbeta in de övriga ingredienserna. Täck degbunken med plastfolie (eller lägg på en stor tallrik) Ställ in i kylen under natten.

På morgonen: Forma degen till 9 bullar. Lägg bullarna på en bakplåt. Strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen 250° i 12-14 min.

Lycka till alla ni som provar att baka kalljästa ostfrallor 😀

ostbröd

nattjästa ostfrallor

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

 1. Hej!
  Jag skulle verkligen behöva din hjälp, vi ska ha gäster i helgen och jag ska bjuda på din ”världens godaste kycklingrätt” toppad med knaperstekt bacon. Jag har bokmärkt det för länge sen och använt flera gånger. Nu står det bara sidan kan inte hittas när jag ska ta fram det, har även sökt på dennna sidan men det står lika där. Är det något du kan hjälpa mig med? Vore så tacksam i så fall om receptet gick att få fram! Ha en fin dag/ Marielle

  1. Hej Marielle,

   vad bra att du påminde mig om den godingen 😀 Tack!
   Jag har nu skrivit in receptet här på bloggen (även länkat från gamla bloggen) Du hittar det i kategorin ”Ediths Bästa”

   Lycka till ♥

   1. Tack snälla för hjälpen, det uppskattas verkligen😊❤️

    1. Jättebra att jag fick in det receptet här på bloggen, tack till dig som fick mig att komma ihåg den. Höll på att missa ♥

 2. Hej Birgitta, vad glad jag blir att du tycker om recepten 😀 Jag kollar upp under dagen om det finns möjlighet till printknapp under inläggen. Det du kan göra om du vill skriva ut redan nu (om du använder dator) är att trycka på rubriken till inlägget du vill skriva ut. Sedan högerklickar du och väljer ”skriv ut”

  Nackdelen är då att du inte kan välja bort bilder som du inte vill ha med, vilket du kunde göra i gamla bloggen.

 3. skriver:

  Hej ! Jag skulle gärna vilja skriva ut dina fantastiskt BRA recept . Det har jag alltid gjort tidigare ,på din gamla hemsida , men nu kan jag inte hitta den funktionen . Är det möjligt att få tillbaka den ? TACK för att du delar med dig av dina kunskaper , hälsar Birgitta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..