Fyllda köttfärsbiffar

FYLLDA KÖTTFÄRSBIFFAR MED CREME BONJOUR (8 st)

Provstek en liten köttbulle och smaka av saltmängden

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

 • 1 ägg
 • 1 dl havregryn
 • 1,5 dl vatten
 • 3 msk mixad gul lök
 • 2 krm vitpeppar
 • knappt 0,5 msk salt
 • 600 g köttfärs

Fyllning : Creme bonjour kantarell

Gör så här:

 1. Blanda ihop allt utom köttfärs och creme bonjour. Låt svälla i 10 min. Blanda sedan ihop med köttfärs
 2. Arbeta ut hälften av köttfärssmeten till 8 st tunna biffar. Fördela ut en klick creme bonjour på varje biff. Arbeta ut 8 st biffar till och lägg på som lock över varje biff. Tryck till kanterna runt om så att det blir tätt.
 3. Stek varje biff i en klick smör tills genomstekt (4-5 min/sida) Servera biffarna med sallad och tex. stuvade makaroner eller krämig potatisgratäng

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
14

Sköna måndag


Hej från mig och Oscar denna sköna måndag!

Måndagar kan vara helt okej, eller hur! Alltså jag är så glad att jag matat på så intensivt med att flytta in recept under förra veckan. Jag hade inte alls behövt göra det utan jag hade kunnat få hjälp med att importera hela bloggen rakt av.

Av mina uppdragsgivare uppe i Stockholm.

Alla inlägg och alla recept kunde de flytta över men jag kände att nu när bloggen flyttar för andra gången så skulle jag ta chansen att rensa och få ordning och reda på allt. Så jag har gjort så gott jag kunnat (med sista delen av innehållet, precis allt har jag inte gjort själv) och nu ska jag köra vidare med nytt bloggmaterial.


En bild på min tavla som är en bricka som man kan hänga på väggen. Den har allt tycker jag. Rätt färger, mystik, inte som alla andra tavlor. Antingen avskyr man den eller tycker man om den. Jag älskar den!

Vad tycker ni? Ska jag hålla mig mest till recept eller vill ni se lite av annat som händer hemma hos oss, med mig och familjen. TRYCK PÅ GILLA-KNAPPEN (hjärtat) under detta inlägget i så fall, om ni tycker att jag ska bredda innehållet i bloggen.

Det får ni gärna göra på de recept som ni tycker om också så att jag vet vad ni vill ska finnas här inne, vi bestämmer tillsammans ♥

KRAM

0
31

Kalljästa ostfrallor

KALLJÄSTA OSTFRALLOR (9 st)

Baka även ett RUNT OSTBRÖD

Recept

 • 25 g jäst
 • 3 dl kallt vatten
 • 1 msk matolja
 • 1 tsk salt
 • 7 dl vetemjöl
 • 2 dl riven ost

Topping : Riven ost

Gör så här

På kvällenLös upp jästen med kallt vatten. Arbeta in de övriga ingredienserna. Täck degbunken med plastfolie (eller lägg på en stor tallrik) Ställ in i kylen under natten.

På morgonen : Forma degen till 9 bullar. Lägg bullarna på en bakplåt. Strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen 250° i 12-14 min. Lycka till alla ni som provar att baka kalljästa ostfrallor 😀

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor 

Och en – Lista med fyllda och smaksatta bröd

Här finns även en Lista med bakpulverbröd och kalljäst

6
14