Fyllda köttfärsbiffar

FYLLDA KÖTTFÄRSBIFFAR MED FETAOST (7 st)

Tips! Stek en liten provbiff för att kolla hur mycket salt du vill ha i köttfärssmeten, tänk på att fetaost innehåller mycket salt.

Laga även goda KÖTTBULLAR MED TOMATSÅS

Recept

  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl mjölk
  • knappt 0,5 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mixad gul lök
  • 700 g köttfärs

Fyllning : 1-2 dl champinjoner, 0,5 dl hackad persilja, 1 vitlöksklyfta och 100 g fetaost

Gör så här

  1. Blanda ihop allt utom köttfärs och fyllning. Låt svälla 10 min. Blanda ihop med köttfärsen
  2. Hacka champinjoner smått och fräs i en klick smör. Pressa ner vitlök. Rör ner persilja.
  3. Arbeta ut 14 st tunna biffar. Lägg champinjonfräs och smulad fetaost på hälften av biffarna och lägg på de andra biffarna som lock. Tryck till kanterna runt om.
  4. Stek biffarna på medelvärme tills genomstekta (ca 5 min/sida) Servering : Tex. potatismosgräddsås, fyllda biffar och sallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
12

Fyllda köttfärsbiffar

FYLLDA KÖTTFÄRSBIFFAR MED CREME BONJOUR (8 st)

Provstek en liten köttbulle och smaka av saltmängden

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl vatten
  • 3 msk mixad gul lök
  • 2 krm vitpeppar
  • knappt 0,5 msk salt
  • 600 g köttfärs

Fyllning : Creme bonjour kantarell

Gör så här:

  1. Blanda ihop allt utom köttfärs och creme bonjour. Låt svälla i 10 min. Blanda sedan ihop med köttfärs
  2. Arbeta ut hälften av köttfärssmeten till 8 st tunna biffar. Fördela ut en klick creme bonjour på varje biff. Arbeta ut 8 st biffar till och lägg på som lock över varje biff. Tryck till kanterna runt om så att det blir tätt.
  3. Stek varje biff i en klick smör tills genomstekt (4-5 min/sida) Servera biffarna med sallad och tex. stuvade makaroner eller krämig potatisgratäng

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
14

Sköna måndag


Hej från mig och Oscar denna sköna måndag!

Måndagar kan vara helt okej, eller hur! Alltså jag är så glad att jag matat på så intensivt med att flytta in recept under förra veckan. Jag hade inte alls behövt göra det utan jag hade kunnat få hjälp med att importera hela bloggen rakt av.

Av mina uppdragsgivare uppe i Stockholm.

Alla inlägg och alla recept kunde de flytta över men jag kände att nu när bloggen flyttar för andra gången så skulle jag ta chansen att rensa och få ordning och reda på allt. Så jag har gjort så gott jag kunnat (med sista delen av innehållet, precis allt har jag inte gjort själv) och nu ska jag köra vidare med nytt bloggmaterial.


En bild på min tavla som är en bricka som man kan hänga på väggen. Den har allt tycker jag. Rätt färger, mystik, inte som alla andra tavlor. Antingen avskyr man den eller tycker man om den. Jag älskar den!

Vad tycker ni? Ska jag hålla mig mest till recept eller vill ni se lite av annat som händer hemma hos oss, med mig och familjen. TRYCK PÅ GILLA-KNAPPEN (hjärtat) under detta inlägget i så fall, om ni tycker att jag ska bredda innehållet i bloggen.

Det får ni gärna göra på de recept som ni tycker om också så att jag vet vad ni vill ska finnas här inne, vi bestämmer tillsammans ♥

KRAM

0
31