ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fantastiska brödet nr. 2

/

Tjoho vad jag är glad. Hej på er! Idag ska jag äntligen få ge er detta superbrödreceptet. Jag stoppar in det i EDITHS BÄSTA och hade jag haft en kategori som heter Ediths allra allra Bästa så hade det fått finnas med där (nu har jag ingen kategori som heter så)

Jag har bakat det några gånger här hemma, det var från början ett test och det blev så lyckat. Grymt nöjd är jag! Nu var det äntligen tillräckligt ljust så att jag kunde fota bilder till brödet.

Jag tänkte först kalla det för fantastiska brödet men det finns ju redan ett bröd som kallas så, så det får helt enkelt bli fantastiska brödet nr. 2

FANTASTISKA BRÖDET NR 2 (2 st limpor)

Fantastiska brödet nr 1 hittar ni HÄR

Recept

5 dl vatten

0,5 dl rapsolja

25 g jäst

1,5 tsk salt

1 msk strösocker

ca 12 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser.
  2. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Lyft upp hälften av degen ur bunken. Lägg degen direkt på ugnsplåten. Knåda inte. Forma till en smal limpa. Gör sedan likadant med degen som är kvar i bunken.
  4. Låt brödlimporna jäsa under bakduk i 30 min.
  5. Värm ugnen till 250° Sätt in brödet långt ner i ugnen. Sänk värmen till 200° Grädda i ca 35 min.Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Då blir ytan härligt hårdseg och mycket god!

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

Arbeta degen så lite som möjligt när ni formar limporna. Knåda inte! Ta upp halva degen i taget ur bunken och forma direkt på plåten till limpor. Smala limpor eftersom de breder ut sig under jäsningen. Om de är fula och knöliga gör ingenting, de blir fina när de gräddas.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

Här ser ni hur fluffigt och fint brödet blir. Skorpan blir ganska hård och väldigt god. Låt brödet svalna innan ni skär upp det så får ni fina skivor.

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00