Fantastiska brödet nr. 2

favoritbröd
Tjoho vad jag är glad! Hej på er! Idag ska jag äntligen få ge er detta superbrödreceptet. Jag stoppar in det i EDITHS BÄSTA och hade jag haft en kategori som heter Ediths allra allra Bästa så hade det fått finnas med där (nu har jag ingen kategori som heter så) Jag har bakat det några gånger här hemma, det var från början ett test och det blev så lyckat. Grymt nöjd är jag! Nu var det äntligen tillräckligt ljust så att jag kunde fota bilder till brödet. Jag tänkte först kalla det för fantastiska brödet men det finns ju redan ett bröd som kallas så, så det får helt enkelt bli fantastiska brödet nr. 2 Här kommer det:

bästa receptet blogg

FANTASTISKA BRÖDET NR 2 (2 st limpor)

Fantastiska brödet nr 1 hittar ni HÄR

 

Recept

  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • ca 12 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min.

Lyft upp hälften av degen ur bunken. Lägg degen direkt på ugnsplåten. Knåda inte. Forma till en smal limpa. Gör sedan likadant med degen som är kvar i bunken. Låt brödlimporna jäsa under bakduk i 30 min.

Värm ugnen till 250° Sätt in brödet långt ner i ugnen. Sänk värmen till 200° Grädda i ca 35 min. Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Då blir ytan härligt hårdseg och mycket god!

 

Här kommer fler bilder på det fantastiska brödet nr 2 😀 Jag är ganska säker på att detta receptet kommer att få spridning, så snälla använder ni receptet till era bloggar. Glöm inte länka hit ♥ Vill ni låna bilder. Maila mig Madeleine: madame-edith@live.se

baka bröd
Arbeta degen så lite som möjligt när ni formar limporna. Knåda inte! Ta upp halva degen i taget ur bunken och forma direkt på plåten till limpor. Smala limpor eftersom de breder ut sig under jäsningen. Om de är fula och knöliga gör ingenting, de blir fina när de gräddas.

edith fantastiska brödet

bästa brödreceptet

ljus limpa
Här ser ni hur fluffigt och fint brödet blir. Skorpan blir ganska hård och väldigt god. Låt brödet svalna innan ni skär upp det så får ni fina skivor.

recept bröd bästa

franskbröd

bästa bloggen

fantastiskt bröd
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..