Köttfärsbiffar i gräddsås
KÖTTFÄRSBIFFAR I GRÄDDSÅS (4 port)
Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs
Recept
- 0,5 dl havregryn
- 1 ägg
- 0,5 dl vispgrädde
- 1 vitlöksklyfta
- 2 krm vitpeppar
- 1 tsk salt
- 600 g köttfärs
- 1 burk creme bonjour gräslök
Gräddsås : 2 dl creme fraiche, 3 dl vispgrädde, 1 köttbuljongtärning, salt och vitpeppar.
Gör så här
- Rör ihop havregryn, ägg, vispgrädde, pressad vitlök, vitpeppar och salt. Låt svälla i 10 min. Arbeta in köttfärs och creme bonjour.
- Forma till 8 st biffar. Stek i smör (ca 4 min/sida) Lägg över biffarna på ett fat.
- Vispa ihop creme fraiche och vispgrädde i stekpannan. Koka upp. Lägg i buljongtärningen och låt den smälta. Rör runt. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg i biffarna.
- Låt såsen småputtra några minuter (biffarna ger såsen god smak) Servera biffarna som en festlig rätt med klyftpotatisoch sallad. Biffarna är även goda att äta som vardagsmat med makaroner.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs