Köttfärsbiffar i gräddsås

KÖTTFÄRSBIFFAR I GRÄDDSÅS (4 port)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

  • 0,5 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 600 g köttfärs
  • 1 burk creme bonjour gräslök

Gräddsås : 2 dl creme fraiche, 3 dl vispgrädde, 1 köttbuljongtärning, salt och vitpeppar.

Gör så här

  1. Rör ihop havregryn, ägg, vispgrädde, pressad vitlök, vitpeppar och salt. Låt svälla i 10 min. Arbeta in köttfärs och creme bonjour.
  2. Forma till 8 st biffar. Stek i smör (ca 4 min/sida) Lägg över biffarna på ett fat.
  3. Vispa ihop creme fraiche och vispgrädde i stekpannan. Koka upp. Lägg i buljongtärningen och låt den smälta. Rör runt. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg i biffarna.
  4. Låt såsen småputtra några minuter (biffarna ger såsen god smak) Servera biffarna som en festlig rätt med klyftpotatisoch salladBiffarna är även goda att äta som vardagsmat med makaroner.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

5
127

Recept jag missat och bild på Fredrik

Hej vänner ♥ Hoppas det är bra med er. Jag har varit slarvig och missat att föra över en del recept som jag egentligen hade tänkt skulle få följa med i flytten. Ni har mailat mig och skrivit meddelande till mig och jag har fixat, tack för att ni varit uppmärksamma ♥ Är det fler recept ni saknar så snälla hör av er.

Det är 6 recept som ni bett mig skriva in här i nya bloggen, bland annat kladdkaka med kinapuffstäcke som ni ser till vänster i bilden ovan. Hur kunde jag missa den! Det är troligtvis ett av mina mest populära recept. Delad 285 gånger från min facebooksida. Helt galet!

Till höger ser ni en bild på twixkakor. Den bilden kommer från mitt konto på Instagram. Nedan är länkar till fem av recepten som nu fått flytta in.

HALLONRUTOR

VARM SMÖRGÅSTÅRTA

KLADDKAKA MED KINAPUFFSTÄCKE

VÄRLDENS GODASTE KYCKLINGRÄTT

KOLAFORMAR

Och så är det ett recept på köttfärsbiffar som ni är ett par stycken som frågat efter. Det ska jag skriva in under dagen, absolut senast ikväll hittar ni det här inne (nu finns receptet HÄR)Igår lyckades jag få med Fredrik på en bild på min Instastory och det händer inte ofta.

Så Fredrik håll i hatten nu åker du in här på bloggen också 😀 Vilka härliga färger det är ute nu. Och varmt och skönt. Lika fint ska det bli under hela helgen så passa på att njuta av värmen, solen och den vackra naturen.

Fredrik och Oscar kollar på våran katt Nisse för er som undrar, titta noga på bilden så ser ni Nisses svans. Ha det gott så ses vi senare under dagen.

0
26

Fantastiska brödet nr. 2

Tjoho vad jag är glad. Hej på er! Idag ska jag äntligen få ge er detta superbrödreceptet. Jag stoppar in det i EDITHS BÄSTA och hade jag haft en kategori som heter Ediths allra allra Bästa så hade det fått finnas med där (nu har jag ingen kategori som heter så)

Jag har bakat det några gånger här hemma, det var från början ett test och det blev så lyckat. Grymt nöjd är jag! Nu var det äntligen tillräckligt ljust så att jag kunde fota bilder till brödet.

Jag tänkte först kalla det för fantastiska brödet men det finns ju redan ett bröd som kallas så, så det får helt enkelt bli fantastiska brödet nr. 2

FANTASTISKA BRÖDET NR 2 (2 st limpor)

Fantastiska brödet nr 1 hittar ni HÄR

Recept

5 dl vatten

0,5 dl rapsolja

25 g jäst

1,5 tsk salt

1 msk strösocker

ca 12 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser.
  2. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Lyft upp hälften av degen ur bunken. Lägg degen direkt på ugnsplåten. Knåda inte. Forma till en smal limpa. Gör sedan likadant med degen som är kvar i bunken.
  4. Låt brödlimporna jäsa under bakduk i 30 min.
  5. Värm ugnen till 250° Sätt in brödet långt ner i ugnen. Sänk värmen till 200° Grädda i ca 35 min.Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Då blir ytan härligt hårdseg och mycket god!

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

Arbeta degen så lite som möjligt när ni formar limporna. Knåda inte! Ta upp halva degen i taget ur bunken och forma direkt på plåten till limpor. Smala limpor eftersom de breder ut sig under jäsningen. Om de är fula och knöliga gör ingenting, de blir fina när de gräddas.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

Här ser ni hur fluffigt och fint brödet blir. Skorpan blir ganska hård och väldigt god. Låt brödet svalna innan ni skär upp det så får ni fina skivor.

6
125