ANNONS

Köttfärsbiffar i gräddsås

/

köttfärsbiffar i sås (2)

KÖTTFÄRSBIFFAR I GRÄDDSÅS (4 port)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

  • 0,5 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 600 g köttfärs
  • 1 burk creme bonjour gräslök

Gräddsås : 2 dl creme fraiche, 3 dl vispgrädde, 1 köttbuljongtärning, salt och vitpeppar.

Gör så här

  1. Rör ihop havregryn, ägg, vispgrädde, pressad vitlök, vitpeppar och salt. Låt svälla i 10 min. Arbeta in köttfärs och creme bonjour.
  2. Forma till 8 st biffar. Stek i smör (ca 4 min/sida) Lägg över biffarna på ett fat.
  3. Vispa ihop creme fraiche och vispgrädde i stekpannan. Koka upp. Lägg i buljongtärningen och låt den smälta. Rör runt. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg i biffarna.
  4. Låt såsen småputtra några minuter (biffarna ger såsen god smak)

Servera biffarna som en festlig rätt med klyftpotatis och sallad.

Biffarna är även goda att äta som vardagsmat med makaroner.

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

hemma-bröd-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00