Tacopaj
Hej vänner ♥ Tacopaj var det som vi åt när mormor (mamma) och Elton var här. En krämig och god tacopaj som jag har fixat nya bilder till. Nya bilder och samma braiga recept.
Det här tycker jag är både den godaste och smidigaste tacopajen. Ett riktigt bra recept som jag hoppas att ni vill testa. Varsågoda här kommer det.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med kött och köttfärs
TACOPAJ MED CREME FRAICHE
Gör även en supergod VARM SMÖRGÅSTÅRTA
Fyllning
- 500 g köttfärs (blandfärs eller nötfärs)
- 1 påse tacokrydda (40 g)
- 1 dl vatten
- 4 dl creme fraiche 34%
- 3 tsk sambal oelek
Topping : Tomater och riven ost
Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten
Gör så här
- Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform. Nagga. Ställ in i kylen i ca 30 min.
- Fyllning :Stek köttfärs smulig. Rör ner tacokrydda. Häll på vatten. Låt småputtra på svag värme i 5 min. Häll färsen i pajskalet.
- Rör ihop creme fraiche och sambal oelek. Bred ut över tacofärsen. Lägg på valfri mängd skivade tomater. Strö på riven ost.
- Grädda mitt i ugnen 225° i ca 25 min. Servera tacopaj med tex. tacochips, gräddfil och vitkålssallad
Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs
Här är pajen färdig för att hoppa in i ugnen. När den är gräddad och klar så är den mycket krämig och då kan man välja om man vill äta den direkt eller låta den svalna så att den stannar till sig lite.
Man kan också låta den bli kylskåpskall och skära den i portionsbitar och tex. använda till matlåda
Redan igår gjorde jag vitkålssallad så att den fick stå och bli smakrik och god i kylen under natten. Man kan göra den samma dag men låt den gärna stå någon timme i kylen innan servering.
Denna gången gjorde jag min smidigaste variant på vitkålssallad (RECEPT HÄR) Riv vitkålen med osthyvel då blir det perfekt tjocklek på strimlorna.