Tacopaj

tacopaj
Hej ♥ Tacopaj var det som vi åt när mormor (mamma) och Elton var här. En krämig och god tacopaj som jag har fixat nya bilder till, nya bilder och samma braiga recept. Det här tycker jag är både den godaste och smidigaste tacopajen. Ett riktigt bra recept som jag hoppas att ni vill testa. Varsågoda här kommer det.

tacopaj creme fraiche

TACOPAJ MED CREME FRAICHE

TIPS! Testa även min supergoda VARMA SMÖRGÅSTÅRTA

 

Pajdeg : Arbeta först ihop 150 g rumsvarmt smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten. Tryck ut i en pajform. Nagga. Ställ i kylen ca 30 min.

Fyllning:

  • 500 g köttfärs (blandfärs eller nötfärs)
  • 1 påse tacokrydda (40 g)
  • 1 dl vatten
  • 4 dl creme fraiche 34%
  • 3 tsk sambal oelek

Topping: Tomater och riven ost

 

Gör så här:

Stek köttfärs smulig. Rör ner tacokrydda. Häll på vatten. Låt småputtra på svag värme i 5 min. Häll färsen i pajskalet.

Rör ihop creme fraiche och sambal oelek. Bred ut över tacofärsen. Lägg på valfri mängd skivade tomater. Strö på riven ost. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 25 min. 

Servera med tex. tacochips, gräddfil och vitkålssallad.

 

Här kommer fler bilder på tacopajen

tacospaj
Här är pajen färdig för att hoppa in i ugnen. När den är gräddad och klar så är den mycket krämig och då kan man välja om man vill äta den direkt eller låta den svalna så att den stannar till sig lite. Man kan också låta den bli kylskåpskall och skära den i portionsbitar och tex. använda till matlåda

paj tacofärs

krämig tacopaj

tacos paj
Redan igår gjorde jag vitkålssalladen så att den fick stå och bli smakrik och god i kylen under natten. Man kan göra den samma dag men låt den gärna stå någon timme i kylen innan servering. Denna gången gjorde jag min smidigaste variant på vitkålssallad (RECEPT HÄR) Riv vitkålen med osthyvel då blir det perfekt tjocklek på strimlorna.

recept vitkål

vitkålssallad
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..