Wienerstänger
WIENERSTÄNGER (48 st)
Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor
Mördeg
- 250 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 7 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning : 1 dl jordgubbssylt och 1,5 dl florsocker (+ca 1,5 msk vatten)
Gör så här
- Elvispa ihop smör och strösocker. Rör ner ett ägg i taget.
- Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Arbeta in i degen.
- Dela degen i 4 delar. Rulla ut varje del till längder lika långa som ugnsplåten (ca 40 cm)
- Lägg längderna på ugnsplåtar (klä ev. med bakpapper först) Gör en fördjupning i varje längd. Se bild. Fyll fördjupningen med sylt.
- Grädda mitt i ugnen 225° i 12 min. Låt svalna.
- Rör ihop florsocker med en liten mängd vatten. Bred ut glasyren i mitten av längderna över sylten. Låt glasyren stelna. Skär varje längd i 12 sneda bitar.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor
0