ANNONS

Wienerstänger

/
wienerstänger

WIENERSTÄNGER (48 st)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Mördeg

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning : 1 dl jordgubbssylt och 1,5 dl florsocker (+ca 1,5 msk vatten)

Gör så här

  1. Elvispa ihop smör och strösocker. Rör ner ett ägg i taget.
  2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Arbeta in i degen.
  3. Dela degen i 4 delar. Rulla ut varje del till längder lika långa som ugnsplåten (ca 40 cm)
  4. Lägg längderna på ugnsplåtar (klä ev. med bakpapper först) Gör en fördjupning i varje längd. Se bild. Fyll fördjupningen med sylt.
  5. Grädda mitt i ugnen 225° i 12 min. Låt svalna.
  6. Rör ihop florsocker med en liten mängd vatten. Bred ut glasyren i mitten av längderna över sylten. Låt glasyren stelna. Skär varje längd i 12 sneda bitar.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

wienerstanger med sylt
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00