Wienerstänger

wienerstänger

WIENERSTÄNGER (48 st)

Baka även HAVREKAKOR MED RUSSIN

 

Mördeg

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning : 1 dl jordgubbssylt och 1,5 dl florsocker (+ca 1,5 msk vatten)

 

Gör så här:

  1. Elvispa ihop smör och strösocker. Rör ner ett ägg i taget.
  2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Arbeta in i degen.
  3. Dela degen i 4 delar. Rulla ut varje del till längder lika långa som ugnsplåten (ca 40 cm)
  4. Lägg längderna på ugnsplåtar (klä ev. med bakpapper först) Gör en fördjupning i varje längd. Se bild. Fyll fördjupningen med sylt.
  5. Grädda mitt i ugnen 225° i 12 min. Låt svalna.
  6. Rör ihop florsocker med en liten mängd vatten. Bred ut glasyren i mitten av längderna över sylten.
  7. Låt glasyren stelna. Skär varje längd i 12 sneda bitar.

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..