Fyllda vetebullar 45 min jäsning
Mitt allra bästa recept på bullar 😀 Fyllda vetebullar som går så snabbt att baka så på en dryg timme är de klara.
1 timme från att du börjar göra degen tills du stoppar de färdiggräddade bullarna i munnen. Med ett glas mjölk till. Mumsfilibabba sådana här recept älskar jag. Enkla! Helt kavelfria är bullarna dessutom.
Smidigt eller hur?! Receptet kommer här:
Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor
FYLLDA VETEBULLAR MED GOD FYLLNING (16 st)
Vetedeg
- 100 g smör
- 3 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 ägg
- 0,75 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk kardemumma (stött)
- ca 9 dl vetemjöl
Fyllning : 100 g smör, 1 dl strösocker och 0,5 msk vaniljsocker
Topping : Ägg och Pärlsocker
Gör så här
- Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
- Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna till vetedegen. Rulla ut 16 st bullar. Lägg dem på ugnsplåt eller i stora formar.
- Mosa ihop fyllningen med en gaffel. Gör en stor fördjupning i varje bulle med tex. ett finger. Fördela ut fyllningen i varje fördjupning.
- Låt jäsa under bakduk i 45 min.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.
Fyllda vetebullar är ett av mina bästa recept i hela bloggen – Självklart ingår det i kategorin EDITHS BÄSTA
Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept