Fyllda vetebullar 45 min jäsning

Hej kompisar ♥ Här kommer det. Mitt allra bästa recept på bullar 😀 Fyllda vetebullar som går så snabbt att baka så på en dryg timme är de klara.

1 timme från att du börjar göra degen tills du stoppar de färdiggräddade bullarna i munnen. Med ett glas mjölk till. Mumsfilibabba sådana här recept älskar jag. Enkla! Helt kavelfria är bullarna dessutom.

Någon är sugen på bullar, hihi. Anledningen till att det går så snabbt att baka de här bullarna är att man jäser dem endast en gång. 45 minuters jäsning. Det är allt.

Smidigt eller hur?! Receptet kommer här:

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

FYLLDA VETEBULLAR MED GOD FYLLNING (16 st)

Baka även MJUKA KANELRUTOR

Vetedeg

  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma (stött)
  • ca 9 dl vetemjöl

Fyllning : 100 g smör, 1 dl strösocker och 0,5 msk vaniljsocker

Topping : Ägg och Pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna till vetedegen. Rulla ut 16 st bullar. Lägg dem på ugnsplåt eller i stora formar.
  3. Mosa ihop fyllningen med en gaffel. Gör en stor fördjupning i varje bulle med tex. ett finger. Fördela ut fyllningen i varje fördjupning.
  4. Låt jäsa under bakduk i 45 min.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.

Fyllda vetebullar är ett av mina bästa recept i hela bloggen – Självklart ingår det i kategorin EDITHS BÄSTA


Direkt efter ni arbetat ihop degen så rullar ni ut bullarna

Fyllningen mosas enkelt ihop med en gaffel. Sedan fyller man varje bulle med en klick fyllning

Efter jäsning så penslar ni bullarna med uppvispat ägg och strör på pärlsocker. Och så in i ugnen 😛

6
92

Rulla bulle och peta i ett finger


Hej! Oj vad ilsken jag ser ut, nästan som jag skulle vilja slå till någon med den där kaveln. Så blir det när jag inte har några bullar hemma. Jag är sugen på bullar men jag har inga bullar.

Jag tänker på hur trevligt det är med nybakade bullar. Doften och värmen som sprider sig från ugnen ut i köket. Det känns behagligt. Barnen som ropar från övervåningen och undrar om pappa har bakat bullar. Äh, vänta lite. Ja så är det.

– Mamma! Har pappa bakat bullar? Luktar det bullar i huset så tror alla att pappa varit i farten. Det har aldrig hänt att barnen tror att det är jag som bakat då.

Jag har liksom inte bullfingrar helt enkelt och det vet dem om. Det är själva kavlandet i bullbaket som inte ligger för mig riktigt. Jag kan (har ju bakat några gånger i alla fall) men vill inte.

Tråkigt tycker jag att det är. Och så stökar jag alltid ner så mycket i köket när jag gör kavelbullevarianten.

Bullarna på bilden här under har jag faktiskt gjort RECEPT HÄR

Gillar ni att kavla så baka dem. Världsgoda 😀


Idag tänkte jag faktiskt överraska barnen med bullar efter skolan, men på mitt sätt.

Rulla bulle, peta i ett finger och lägga i fyllning. Rulla bulle, peta i ett finger och lägga i fyllning. Ja ni hör ju hur lätt det är.

Tjofs tjofs så har man snart ett helt gäng med nygräddade bullar framför sig och så slipper man sitta och drömma längre och kan sluta skriva en massa svammel i sin blogg.

Så enkelt. Känner ni igen receptet?

Rulla bulle, peta i ett finger och lägga i fyllning… Nya bilder till mitt gamla goa recept på fyllda vetebullar ska jag fota idag.

Det blir en bra måndag det. KRAM

Nu finns receptet HÄR

0
29

Mongolisk buffé

Hej med bilder från våran söndag. Idag var det bara killarna i familjen som var hemma så vi passade på att åka till stan för att köpa kläder till dem. Det är Jönköping som är stan för oss. Här sitter vi i bilen. Vi har några mil att åka innan vi är framme, en halvtimme tar det ungefär.

Först shoppade vi kläder sedan kollade vi på cyklar och köpte nya hörlurar till Melwin och Ludwigs telefoner. Efter det var vi hungriga och åkte vidare.

Här har vi parkerat bilen i parkeringshuset och är på väg att gå ut.

Fint väder i Jönköping idag. Soligt och skönt, jackorna lämnade vi hemma.

Här bestämde vi oss för att gå in och äta. Mongolisk buffé valde vi, då bestämmer var och en själv vad man vill ha på tallriken. Jag älskar mongolisk buffé det är värt var enda krona tycker jag. Man kan äta tills man spricker typ, samma pris hur mycket man än trycker i sig. I alla fall där vi brukar äta.

Här ser ni en bild på Fredriks tallrik, den var mer färgglad än min så det fick bli en bild på den.

Och friterad banan till efterrätt. Mums!

I detta skyltfönstret hittade Melwin och Ludwig mycket fint. Tyvärr var det stängt på söndagar.

Och så var det dags att åka hem. När inte hela familjen var med fick vi plats i vår mintgröna lilla bil. Vi köpte en förpackning rostbröd på vägen till parkeringshuset, ikväll blir det rostat bröd. Om vi orkar det… Proppmätta blev vi allihop efter buffén.

0
28