ANNONS

Fyllda vetebullar 45 min jäsning

/
philadelphiabullar

Hej kompisar ♥ Här kommer det. Mitt allra bästa recept på bullar 😀 Fyllda vetebullar som går så snabbt att baka så på en dryg timme är de klara.

1 timme från att du börjar göra degen tills du stoppar de färdiggräddade bullarna i munnen. Med ett glas mjölk till. Mumsfilibabba sådana här recept älskar jag. Enkla! Helt kavelfria är bullarna dessutom.

godaste bullarna

Någon är sugen på bullar, hihi. Anledningen till att det går så snabbt att baka de här bullarna är att man jäser dem endast en gång. 45 minuters jäsning. Det är allt.

Smidigt eller hur?! Receptet kommer här:

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

bullar smörfyllning

FYLLDA VETEBULLAR MED GOD FYLLNING (16 st)

Baka även MJUKA KANELRUTOR

Vetedeg

  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma (stött)
  • ca 9 dl vetemjöl

Fyllning : 100 g smör, 1 dl strösocker och 0,5 msk vaniljsocker

Topping : Ägg och Pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna till vetedegen. Rulla ut 16 st bullar. Lägg dem på ugnsplåt eller i stora formar.
  3. Mosa ihop fyllningen med en gaffel. Gör en stor fördjupning i varje bulle med tex. ett finger. Fördela ut fyllningen i varje fördjupning.
  4. Låt jäsa under bakduk i 45 min.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.

Fyllda vetebullar är ett av mina bästa recept i hela bloggen – Självklart ingår det i kategorin EDITHS BÄSTA


vetedeg

Direkt efter ni arbetat ihop degen så rullar ni ut bullarna

fyllning

Fyllningen mosas enkelt ihop med en gaffel. Sedan fyller man varje bulle med en klick fyllning

smörfyllda bullar
vaniljsockerfyllning
världens godaste bullar

Efter jäsning så penslar ni bullarna med uppvispat ägg och strör på pärlsocker. Och så in i ugnen 😛

släta bullar fyllning
bullar bästa receptet
6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00