Köttfärssås med morötter

KÖTTFÄRSSÅS MED MORÖTTER (4-5 port)

Stek även goda BIFFAR MED MORÖTTER

Recept

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 500 g köttfärs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 msk fryst basilika
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök. Riv morötter.
  2. Bryn lök och köttfärs och rör ner riven morot. Pressa ner vitlök. Tillsätt de övriga ingredienserna. Rör runt så buljongtärningarna smälter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Låt småkoka minst 5 min (gärna längre, ca 30 min) Servera köttfärssås med tex. spaghetti och sallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
33

Kransstomme av tidningspapper

En kransstomme av tidningspapperär lätt att göra själv. Här kommer en beskrivning på hur jag brukar göra.

KRANSSTOMME AV TIDNINGSPAPPER

  • Riv ut sidor ur tex. ett annonsblad eller en tidning. Lägg sidorna omlott så de bildar en rektangel. Antal sidor bestämmer ni själva, det är det som avgör storleken på kransen. 15-20 pappersark brukar jag använda.

Desto längre rektangel ni gör desto större diameter får kransen. Desto bredare rektangel och ju fler papperslager ni använder desto tjockare krans.

  • Rulla ihop pappersrektangeln på långsidan, ganska hårt till en stor papperskorv (på det hållet som man rullar en rulltårta)
  • Vrid nu runt papperskorven, börja i ena änden. Vrid igenom hela samtidigt som ni formar den till en krans (se bild)
  • Lägg ändarna lite omlott. Dra runt plastfolie så att kransen håller ihop. Linda sedan plastfolie runt hela kransen, ganska hårt. Stommen är nu klar att kläs in.

Beskrivning på MOSSKRANS (rosa färg betyder länk)

0
28

Fyllda vetebullar 45 min jäsning

Hej kompisar ♥ Här kommer det. Mitt allra bästa recept på bullar 😀 Fyllda vetebullar som går så snabbt att baka så på en dryg timme är de klara.

1 timme från att du börjar göra degen tills du stoppar de färdiggräddade bullarna i munnen. Med ett glas mjölk till. Mumsfilibabba sådana här recept älskar jag. Enkla! Helt kavelfria är bullarna dessutom.

Någon är sugen på bullar, hihi. Anledningen till att det går så snabbt att baka de här bullarna är att man jäser dem endast en gång. 45 minuters jäsning. Det är allt.

Smidigt eller hur?! Receptet kommer här:

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

FYLLDA VETEBULLAR MED GOD FYLLNING (16 st)

Baka även MJUKA KANELRUTOR

Vetedeg

  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma (stött)
  • ca 9 dl vetemjöl

Fyllning : 100 g smör, 1 dl strösocker och 0,5 msk vaniljsocker

Topping : Ägg och Pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen och de övriga ingredienserna till vetedegen. Rulla ut 16 st bullar. Lägg dem på ugnsplåt eller i stora formar.
  3. Mosa ihop fyllningen med en gaffel. Gör en stor fördjupning i varje bulle med tex. ett finger. Fördela ut fyllningen i varje fördjupning.
  4. Låt jäsa under bakduk i 45 min.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.

Fyllda vetebullar är ett av mina bästa recept i hela bloggen – Självklart ingår det i kategorin EDITHS BÄSTA


Direkt efter ni arbetat ihop degen så rullar ni ut bullarna

Fyllningen mosas enkelt ihop med en gaffel. Sedan fyller man varje bulle med en klick fyllning

Efter jäsning så penslar ni bullarna med uppvispat ägg och strör på pärlsocker. Och så in i ugnen 😛

6
92