ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Potatis och köttfärsgratäng

/

Hej vänner ♥ Jättekul att ni kikar in här hos mig. Ni är alla så välkomna. Idag har jag ett nytt matrecept som jag vill dela med mig av. En supergod och lättlagad potatis och köttfärsgratäng 😀 Den åt vi till middag idag. Mumsmums så krämig och god.

Hur lång tid gratängen ska vara inne i ugnen beror helt och hållet på hur tjockt ni skär potatisskivorna. Tunna skivor går snabbare och tjocka tar längre tid, testa med en provsticka. När potatisen är mjuk är gratängen klar.

POTATIS OCH KÖTTFÄRSGRATÄNG (ca 6 port)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

  • Drygt 1 kg potatis
  • 500 g köttfärs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl creme fraiche
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt och vitpeppar
  • 3 dl vispgrädde

Topping : Riven ost

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis.
  2. Fräs köttfärs smuligt. Pressa ner vitlök. En vitlökspress med skivare hittar ni hos Cervera HÄR
  3. Rör ner creme fraiche, tomatpuré och sambal oelek. Värm upp. Lägg i buljongtärning och låt smälta. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Fyll en smord ugnsform med ett lager skivad potatis. Salta på potatisen. Täck med ett lager köttfärs. Varva så tills det är slut.
  5. Häll på vispgrädde. Toppa med riven ost. Tillaga mitt i ugnen 225° tills potatisen är mjuk (30-40 min) Låt gratängen vila lite. Servera med tex. sallad och fantastiska brödet nr 2

Denna köttfärsgratängen blir en favorit

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker och en Lista med kött och köttfärs

På bilderna ser ni 6 till recept med köttfärs som är goda och lätta att laga ♥ Länk till recepten nedan.

  1. FÄRSGRYTA MED KOKOSMJÖLK
  2. KÖTTFÄRS I FRANSKBRÖD
  3. TACOCREPES
  4. NIKKALUOKTASOPPA
  5. KÖTTBULLAR MED POTATISMOS
  6. KÖTTFÄRSGRATÄNG BACON

Här ser ni den krämiga köttfärsen som jag gjorde till potatis och köttfärsgratängen. Den är nu kryddad och klar. Salt och vitpeppar efter eget tycke. Smaka smaka…

I en smord gratängform varvas skivad potatis och krämig köttfärs. Sedan hälls grädde på och gratängen toppas med valfri mängd riven ost. Och så skjuts in i ugnen tills potatisskivorna är mjuka. Låt gratängen vila lite innan servering.

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

17
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00